Nederlands ambacht     Duurzaamheid & hufterproof     Meubels op maat Voor het beste advies kom je langs in onze showroom!
Nederlands ambacht     Meubels op maat    Panty & hufterproof  Voor het beste advies kom je langs in onze showroom!
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Logo Zwaartafelen
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tuintafels

Onze tuintafels zijn een tijdloze toevoeging aan elke tuin. Het bilingahout dat we gebruiken is onverwoestbaar zodat je je de eerst komende 10 jaar geen zorgen hoeft te maken. Verrijk je buitenervaring met een (op maat gemaakte) tuintafel van Zwaartafelen en geniet van het buitenleven.

Bekijk hier al onze tuintafels

Genieten in de buitenlucht

Hoe heerlijk is het om in de zomermaanden te genieten van het buitenleven met onze op maat gemaakte tuintafels? Ontworpen met passie en vervaardigd met vakmanschap in onze eigen werkplaats brengen deze tafels een vleugje elegantie naar jouw buitenruimte. Of je nu wilt dineren onder de sterrenhemel, ontspannen met een goed boek of samenkomen met vrienden en familie, onze tuintafels bieden de perfecte setting voor onvergetelijke momenten in de buitenlucht.

Bilingahouten tuintafel – balkentafel
Massief Bilinga houten picknicktafel

Verschil tussen een tuintafel en een tafel voor binnen

Het verschil tussen een tuintafel en een tafel voor binnen zit niet alleen in het materiaal, maar ook in de functionaliteit en duurzaamheid. Tuintafels zijn, in tegenstelling tot tafels voor binnen, ontworpen om bestand te zijn tegen regen, zonlicht en temperatuurschommelingen. Daarom worden ze vaak vervaardigd uit robuuste materialen zoals bilingahout, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Daarnaast zijn tuintafels vaak voorzien van speciale afwerkingen om ze te beschermen tegen vocht en schimmelgroei, waardoor ze perfect zijn voor langdurig gebruik buitenshuis.

Waar op letten bij aanschaffen van een nieuwe tuintafel

Bij het kiezen van een tuintafel zijn er enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. Zorg daarnaast ervoor dat de tafel groot genoeg is om al jouw gasten comfortabel te kunnen ontvangen. Meet de beschikbare ruimte in je tuin nauwkeurig op en kies een tafel die hierbij past zonder de ruimte te overweldigen. 

Zo is het belangrijk om na te denken over hoe je de tafel voornamelijk wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld veelal buiten dineren met familie en vrienden of zoek je eerder een plek om ’s ochtends koffie te drinken? Misschien wil je zelfs een tafel die dienst doet als werkruimte voor buitenprojecten of als speeltafel voor kinderen. 

Zorg daarnaast ervoor dat de tafel groot genoeg is om al jouw gasten comfortabel te kunnen ontvangen. Meet de beschikbare ruimte in je tuin nauwkeurig op en kies een tafel die hierbij past zonder de ruimte te overweldigen. Het is hierbij belangrijk om niet alleen de afmetingen te meten, maar ook de sfeer te ‘proefzitten’. Want uiteindelijk is het vinden van de juiste tafel als het vinden van een perfect passend puzzelstukje voor jouw buitenleven!

Laura met koffie

Hey! Bakkie doen?

Wij nodigen je van harte uit om onze showroom te bezoeken en onze prachtige houten meubelstukken van dichtbij te bewonderen. Ontdek de verfijnde details, voel de kwaliteit van onze materialen en laat je inspireren door de diversiteit van onze ontwerpen. Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van jouw perfecte meubelstuk.

Neem gezellig contact met ons op, maar nog leuker vinden wij het als je langs komt. Wij hebben de lekkerste koffie!

.